Reklama
 
Blog | Jiří Čeček

Do vězení s Michálkem!

Policie  opět odložila vyšetřování korupční kauzy na Státním fondu životního prostředí. Ani opětovným vyšetřováním policie se nezjistilo žádné pochybení osob, které Libor Michálek obvinil z korupčního jednání. Troufám si odhadnout, že (a to asi nejen pro mě) z toho vyplývá jednoznačný závěr.  

Vzhledem k tomu, že je kauza intenzivně a opakovaně vyšetřována již téměř půldruhého roku,  jeví se nyní po posledním odložení polici jako evidentní, že si pan Michálek všechna obvinění musel vymyslet. Jistě také vyrobil a zfalšoval i všechny odposlechy a ostatní dokumenty a to vše jen proto, aby pošpinil křišťálově čistou modř jedné velké vládnoucí strany. Jednal nepochybně na čísi politickou objednávku a jeho jednání je o to zavrženíhodnější, že se vydává za člověka věřícího, kterého k uvedenému jednání prý vedly jeho morální zásady a představa o tom, jak by naše společnost a politické strany měly, či neměly fungovat. Takový blud… Zná snad někdo někoho podobného?
Na srdci mně nyní neleží jen osud oné modré křišťálově čisté strany, ale především individuální osudy zúčastněných osob, které byly vláčeny bahnem a zrůdným způsobem byla pošpiněna jejich pověst a čest. Jediné co mě trochu uklidňuje,  je skutečnost, že vedení ODS nepodlehlo mediální masáži, režírované panem Michálkem a jeho nohsledy a nerozloučilo se s tak skvělým a schopným politikem jako je pan Drobil. Vedení strany se naopak zachovalo velmi čestně a prozíravě a ponechalo si pana Drobila ve vedení strany. Voliči to při podzimních krajských volbách jistě ocení.
Nyní ale již zcela vážně. Pane premiére, ptám se Vás, co si máme myslet o Vašem slavném výroku „Padni komu padni“? Co si máme myslet o oné Vámi proklamované nezávislosti vyšetřovacích a justičních orgánů? Zcela upřímně, nedovedu si představit člověka, který by ještě byl schopen věřit v nevinnu panem Michálkem obviněných osob.
Nenalezlo-li se žádné jejich pochybení, bude  pana Michálka nutno obžalovat ze závažných trestních činnů. Někde jsem nedávno četl, že politici nám čůrají na hlavu a ani se již nesnaží tvrdit, že prší. Jsem opravdu zvědav, zda se k tomuto kroku hybatelé dění odhodlají, neboť skončení celé kauzy bez obvinění a odsouzení Michálka by tuto větu přesně naplnilo…

Reklama


PS: Pokud by se v nejvyšších patrech rozhodovacích grémií přece jen rozhodlo onu moč, kterou jsme skrápěni, vydávat za déšť, měl bych jeden návrh. Vzhledem k vysoké společenské nebezpečnosti podobného jednání a spolehlivému odstrašujícímu efektu by stálo za úvahu i znovuzavedení trestu smrti, nebo alespoň doživotního vyhnanství na Sibiř.